Mi a helyzet Keleten?

Innen nézve...

Innen nézve...

A régi arcomat akarom!

2014. december 19. - Barbados

south-korean-plastic-surgery.jpg

Forrás

Rossz hír a plasztikai sebészetben élenjáró Dél-Korea számára: Pácienseik körülbelül egyharmada elégedetlen az eredménnyel. Rengeteget hallani afelől, hogy milyen sokan fekszenek kés alá Kelet-Ázsiában, ám arról eddig nem szólt a fáma, hogy milyen visszajelzések érkeznek a műtéten átesettek felől. Egy dél-koreai kérdőív eredménye azonban most erre is választ ad. És bizony nem túl pozitív választ. 

A Korea Consumer Agency (Koreai Fogyasztói Ügynökség), ami egy kormányzati fogyasztóvédelmi szervezet, azt nyilatkozta, hogy a közel 1000 kitöltő közül 32,3% vallott elégedetlenségről, és 17% említett legalább egy negatív mellékhatást. Érkeztek panaszok maradandó hegekről, fertőzésekről, de még aszimmetriáról is.
Gyakori műtétnek minősül például a "mosoly műtét", amikor a páciensek a szájuk sarkát görbíttetik felfelé műtéti úton. Előfordul azonban, hogy az orvos véletlenül csupán az egyik oldalon műt mosolyt az arcra, a másik pedig kimarad. Nos, talán színházi berkekben népszerű lenne az "egyik szám sír a másik nevet" végeredmény, de az emberek többsége elégedetlennek bizonyult az ilyen végeredménnyel. 

mosoly.jpg

A mosoly műtét (Forrás)

A Korean Consumer Agency szóvivője elmondta, hogy a regisztrált panaszok száma egyre növekszik, idén akár az ötezret is elérheti. Úgy vélik, az elégedetlenség oka, hogy nem szakosodott orvosok praktizálnak a plasztikai sebészet területén. Dél-Koreában bevett szokás, hogy az orvostanhallgatók egy év gyakornokság és négy év rezidencia után szakosodnak egy adott területre, ám a nagy érdeklődés miatt gyakran egyéb területre specializálódott orvosok is végeznek plasztikai műtéteket, mely a páciensek megtévesztéséhez vezet. Hong Jeong-geun, egy szépészeti beavatkozásokra szakosodott orvosi szervezet képviselője elmondta, hogy jelenleg nem tudni pontosan, hány nem erre specializálódott orvos végez ilyen jellegű beavatkozásokat, de egyre több ilyen esetről hallani. 

Az ország Egészségügyi Minisztériumának képviselője kijelentette, hogy az orvosok nem saját területen való praktizálása jelenleg nem illegális tevékenység, de a minisztérium tisztában van a beérkezett panaszok számával, és jelenleg is dolgozik a probléma megoldásának lehetséges módszerein.  

A szépészeti beavatkozásokat választók sokszor nincsenek tisztában ennek a veszélyeivel, ezért sokan elégedetlenül hagyják el a választott klinikát. Mi az oka azonban, hogy ilyen gyakran választanak ilyen drasztikus megoldást a külsejük átalakításáért? Az erre vállalkozók közel 70%-a egész egyszerűen vonzóbb megjelenésre vágyik, míg 14,5% vallott úgy, hogy úgy hiszik, így nagyobb esélyük van a karrierépítés területén. 12% pedig mások biztatására választotta ezt az utat. 

A legnépszerűbb beavatkozások közé tartozik a felső szemhéji redő formázása, illetve kialakítása. De kedvelt beavatkozás az orrműtét, és az arc egyéb részleteinek formázása is. A kérdőívet kitöltők több, mint 60%-a a 20-as éveiben járó fiatal volt, és 10% 20 év alatti - ebből három 14 éves. 

bn-fv542_skface_g_20141203042510.jpg

Forrás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innennezve.blog.hu/api/trackback/id/tr136998247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kard 2014.12.20. 21:21:38

Azért ez a plasztikai műtét valahol evolúciós átverés, mert a partner a jobb gének reményében választ szebb társat. Erre tessék. Kire hasonlít majd az utód :) ?

agika88 2014.12.20. 23:54:03

@Kard: Majd az utódot is megplasztikázzák, és kész. :D

Tökönrúgott Feleségek 2014.12.21. 09:27:55

azért a cím alatti képpárnál én maradnék az új "formátumnál".

sanyix 2014.12.28. 12:39:30

ahogy láttam a mellplasztikáknál 99% sikerül rosszul :)
süti beállítások módosítása