Mi a helyzet Keleten?

Innen nézve...

Innen nézve...

Manga figurák az utcán

2014. október 09. - Barbados

mondocon.png

Múlt vasárnap az Örs Vezér téren egy piros hajzuhatag ragadta meg a figyelmemet. Először jót mosolyogtam magamban, hiszen az extrém frizura éppen olyan fazonú volt, mint amilyet a japán képregényekben és animékben láthatunk, majd rájöttem, hogy tulajdonképpen azon a hétvégén van a 2014-es őszi MondoCon, ahol japán manga figurának beöltözni szinte kötelező. 

02_mcon.jpg

S1000026.jpg

Életemben eddig kétszer voltam ezen a rendezvényen, és mind a kétszer úgy, mint újságíró. Nagyon érdekes világ ez, a japán kultúra kedvelőinek mindenképpen, de aki csak egy barátságos hangulatú jelmezbálra vágyik, annak sem utolsó program.  Mivel ez alkalommal jómagam nem vettem részt a programsorozaton, így inkább egykori látogatásaimról írt beszámoló cikkeimet osztom meg ebben a bejegyzésben. Bár ennek immáron két éve, a MondoCon hangulata jól visszaköszön a cikkekben, megmagyarázza, tulajdonképpen mi is ez, és néhány érdekes képet is találtok az akkori eseményekről. :)

Itt  és itt olvashatóak a cikkek.

Ezen kívül a további információk elérhetőek a MondoCon honlapján

S1000101.jpg

(A képek a Kultúrprojekt Online Magazintól származnak.)

A bejegyzés trackback címe:

https://innennezve.blog.hu/api/trackback/id/tr666772933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása