Mi a helyzet Keleten?

Innen nézve...

Innen nézve...

Az ember a Hold harcosa mögött

2014. október 22. - Barbados

sailor-moon-1.jpg

Forrás

1992... Nagy évnek volt ez mondható a japán animáció történetében. Ekkor lépett ugyanis először a köztudatba Tsukino Usagi. Rémlik valami? Nem? És ha azt mondom, hogy "A Hold nevében megbüntetlek!" ? Bizony, Usagi kisasszony nem más, mint a 90-es évek gyermekeinek egyik nagy kedvence, Sailor Moon. 

A Sailor Moonnak rengeteg rajongója volt, nézők ezreinek a mindennapjait befolyásolta a rajzfilm. Hősei különleges képességekkel bíró fiatal lányok, akik a gonosz ellen küzdenek. A történet alapja egy japán képregény, a Codename:Sailor V, melynek főszereplője Sailor V, aki az igazság és a szerelem nevében küzdött a gonosz Dark Agency ellen, hogy megvédje a földlakók energiáit. Mikor a képregényből animét szerettek volna, akkor a sztori megalkotója, Takeuchi Naoko úgy döntött, új alapokra helyezi a történetet, és így született a már általunk is ismert harcoscsapat. 

Hogy miért érdekes most számunkra ismét a Sailor Moon? Leginkább azért, mert a már jó pár éve lecsengett rajzfilm most megint az életünk részévé kezd válni. Kísérletek legalábbis vannak az újraélesztésére, hiszen 2014 júliusától kezdve Usagi ismét hódító körútjára indult a világban. Az új sorozatot előreláthatólag 26 részesre tervezik, ám ez nem a régi anime remake-je, sokkal inkább az eredeti mangához az előzőnél jobban hasonlító feldolgozás. 

Ám ennek a cikknek elsősorban nem Tsukino Usagi a főszereplője, hanem az az ember, aki nélkül Usagi nem lenne más, csak egy élettelen rajz. Ez az ember pedig nem más, mint Mitsuishi Kotono

kotono.jpg

forrás

Mitsuishi Kotonot az igazán hardcore rajongóknak valószínűleg nem kell bemutatni. A 46 éves szinkronszínész nem csupán a hangjával bűvölte el az animét eredeti nyelven nézőket, de a fórumok a középkorú nő fiatalos és gyönyörű arcától is hangosak. 

Kotono egyébként számos más, népszerű animében is kölcsönözte már a hangját, ám a legjelentősebb szerepének mégis a Sailor Moon mondható, mely valóban kiemelkedő és sikeres alkotásává vált a japán animáció történetének. Sokáig homály fedte, ki is a hang Usagi arca mögött, az új részeknek hála azonban lehullott a lepel a színésznőről, s azóta is hangos tőle az internet. 

Kotonot sokan eddig is sztárként kezelték, főként azok, akik számára a Sailor Moon igazi rajongás tárgyát képezte. Az anime elcsendesülésével azonban az ő hírneve is alábbhagyott, de a felélesztésével Kotono is újra köztudatba került. A rajongók hangoztatják, hogy milyen gyönyörű is az ő "Usagijuk" és hogy hihetetlen, hogy 46 éves. 

Persze vannak olyanok is, akik nem kifejezetten örülnek annak, hogy Kotono fényképe előkerült. Számukra Tsukino Usagi valós személy volt, és látni, ki is az ember mögötte, egyet jelent a fantáziájuk romba döntésével. Nos, talán van, aki azt kívánja, bár inkább sosem tudta volna meg, ki is Usagi életre keltője, mindenesetre Mitsuishi Kotono megérdemli, hogy ismerjék az arcát, hiszen nélküle Tsukino Usagi sem létezne. Legalábbis semmiképp nem ugyan az a személy volna, akit egész Japán imádott, és akinek az alakítása aztán az összes ország "Usagijának" a mintáját adta. 

11-kotono-osabu.jpg

forrás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innennezve.blog.hu/api/trackback/id/tr246816767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása