Mi a helyzet Keleten?

Innen nézve...

Innen nézve...

Mintha valahogy más lennél ma...

2014. október 17. - Barbados

Régi nagy dilemma, hogy az ember hogyan érheti el, hogy elégedett legyen a külsejével. Ha göndör a hajunk, egyeneset szeretnénk, ha egyenes, akkor pedig göndöret. Kontaktlencsét hordunk, csak hogy más legyen a szemünk színe, és a lehető legkülönfélébb sminktechnikákkal igyekszünk ilyen-olyan vonásokat varázsolni az arcunkra. Csalunk a mellméretünkkel, a hajunk színével, vagy az ajkaink vastagságával. Ki gondolná azonban, hogy néha még a származásunkkal is csalnunk kell, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben?

Nos, a Dél-Koreában uralkodó plasztikázási lázat nem hiszem, hogy túlságosan be kell mutatnom, jó ideje hangos tőle a világ. A média bombázza az embereket a szépségideál hibátlan megtestesítőivel, hosszas agymosás után nem csoda hát, ha sokan úgy érzik, tökéletesre kell műttetniük magukat. Az azonban szintén közismert tény, hogy nem csupán a szépségre, de sokan az európai kinézetre törekszenek. Az ázsiai emberek nagyobb, nyugatiasabb szemeket csináltatnak maguknak, a bátrabbak pedig még az arcberendezésüket sem félnek megváltoztatni.

495973410_340.jpg(forrás)

Nem csupán az ázsiai emberek irigylik azonban a nyugati szemeket, nyugaton hasonlóképpen sokan vágyódnak a keleties külsőre. Bár ilyen műtétekről kevesebbet hallani, egyéb trükkökkel azért sokan megpróbálkoznak, hogy ázsiainak nézzenek ki, még ha egyébként nem is azok.

Az interneten jó pár sminktechnika található, amivel nem csupán a szemünket, de akár az egész külsőnket megváltoztathatjuk, hogy az - többé-kevésbé - hasonlítson az ázsiai arcberendezésre. Nem kell hozzá más, csak egy kis szemhéjtus és némi ezüstös smink a szem alatt, az alapok pedig máris készen vannak. De ugyan ez fordítva is igaz, szemnagyobbító technikákat is elleshetünk, ha úgy döntünk, a műtét azért mégis túlzás lenne. 

Íme néhány példa, amely bemutatja, hogyan is bánjunk a sminkkészletünkkel, ha aznap éppen merőben más külsőt szeretnénk felölteni. Hogy ez mennyire sikerülhet? Talán ijesztően jól, vagy ha túlzásokba esünk, inkább csak ijesztően, mindenesetre mindenki döntse el maga, jó dolog-e, ha időnként lehetőségünk van más bőrébe bújni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innennezve.blog.hu/api/trackback/id/tr356801099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása