Mi a helyzet Keleten?

Innen nézve...

Innen nézve...

Oscart Dél-Koreának?

2014. október 13. - Barbados

1947 óta kerül sor az Oscar-díj a legjobb idegennyelvű filmnek átadására, ezúttal az újonnan megjelent dél-koreai alkotás, a Sea Fog (koreaiul: 해무, azaz Haemoo) is esélyes lehet- legalábbis a távol-keleti ország megítélése szerint. Az idén augusztusban kiadott film főszereplője Park Yoo Chun, akinek a 2012-es televíziós sorozat, a Rooftop Prince óta igencsak beindult a szekér, és ha az ég is úgy akarja, egy Oscar-díj komolyan fellendíthetné az amúgy is felfelé ívelőben lévő karrierjét. 

sea-fog_poster.jpg

No persze Yoo Chun Oscar-díjra való alkalmasságán vitatkozhatnánk, bár kétségtelen, hogy a Rooftop Prince-ben nem lehet rá panasz. Bár az is tény, hogy az említett fantasy-vígjáték sorozat mégsem egy Oscar-díj kategória, épp ezért egy következő bejegyzésben górcső alá vesszük a Sea Fog-ban nyújtott teljesítményét is. 

A film egyébként 1998-ban játszódik, egy veszélyes küldetésre induló halászhajó fedélzetén. A küldetés pedig nem más, mint eljuttatni egy csapat kínai-koreai menekültet Koreába. A rendező, Shim Sung Bo jó néhány veterán koreai színészt küldött a fedélzetre, remélhetőleg ezzel biztosítva a film színvonalas mivoltát. A rendező egyébként egy tajvani interjúban dicsérte Yoo Chun alakítását, akiről elmondása szerint először azt gondolta, hogy szerény, és visszafogott, ám a forgatás során igen ambiciózusnak, és a szakmája felé elkötelezettnek bizonyult. A film kedvéért a fiatal színész felszedett 11 kilót, és megtanult egy sajátos nyelvjárást, melyet a 2 hónapnyi tengeren töltött idő alatt tökélyre fejleszthetett. 

A Sea Fog Yoo Chun első egész estés filmje, és egyben az első komolyabb ágyjelenetét tartalmazó filmje is. A fiatal színész úgy nyilatkozott, hogy eleinte tartott tőle, de belátta, hogy ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a film teljesen kifejezze a karakterek élni akarását és egymásra utaltságát. 

Nem tudni egyelőre, hogy a filmet végül Oscarra jelölik-e, annyi biztos, hogy Dél-Korea büszkén küldi ki a megmérettetésre. Nos, kíváncsian várjuk, vajon jár-e Oscar Dél-Koreának. :)

szoep.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innennezve.blog.hu/api/trackback/id/tr886776603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása